ŚWIĘTO ZIEMI

19 kwietnia w naszej szkole obchodziliśmy Święto Ziemi. Z tej okazji uczniowie i Rodzice klas IV–VII wspólnie przygotowali przekąski warzywno-owocowe.

Zdrowe smakołyki sprzedawane były przez przedstawicieli poszczególnych klas podczas przerw międzylekcyjnych. Dochód ze sprzedaży klasy przeznaczą na zakup wiosennych kwiatów doniczkowych do swoich sal oraz na inne potrzeby wskazane przez wychowawców.

Wszystkie warzywno-owocowe stoliki wzięły udział w konkursie na stoisko, które najlepiej promowało zasady zdrowego i higienicznego żywienia. Jury w składzie: przedstawiciel dyrekcji, nauczyciele przyrody oraz przewodniczący SU przez cały dzień bacznie przyglądali się przygotowanym prezentacjom. Z uwagi na bardzo wysoki poziom prezentacji nie udało się wyłonić jednego zwycięzcy. Jury postanowiło więc przyznać drobne nagrody wszystkim klasom. Nagrody zostaną przekazane wychowawcom i rozdane podczas godzin wychowawczych.

Nie sposób wymienić wszystkich zdrowych produktów przygotowanych przez klasy, ale na naszych stołach królowały między innymi przepyszne: soki ze świeżo wyciskanych owoców, galaretki owocowe, ciasteczka owsiane, tarty warzywne, ciasta owocowe, sałatki owocowe i warzywne, koreczki i szaszłyki warzywno-owocowe, bakalie, świeże warzywa i owoce, lemoniada, koktajle oraz owocowe lody.

Bardzo serdecznie dziękujemy Rodzicom uczniów, którzy tak chętnie włączyli się do współpracy podczas naszego święta. Cieszymy się, że mogliśmy ten dzień spędzić wspólnie w tak miłej i serdecznej atmosferze.

Poniżej przedstawiamy fotorelację z wydarzenia.

Organizatorzy:

Monika Kasprzyk i Anna Motyka